E-waste in het huishoudelijk restafval

Jaarlijks wordt door Eureco voor Stichting OPEN een inventarisatie gemaakt van de hoeveelheid en de verschillende soort e-waste die het restafval voorkomen. In dit rapport is aandacht voor e-waste dat in het restafval beland, uitneembare batterijen die via e-waste in het restafval belanden, elektronische sigaretten in het restafval en het effect van gemeentelijk afvalbeleid op e-waste in restafval.

Er is in 2023 een percentage van 0,84% e-waste gemeten in het huishoudelijk restafval. Dit betekent dat er gemiddeld per inwoner 1,18 kilo e-waste per jaar in het restafval afgedankt. Daarnaast is ingeschat dat er per ton restafval zo’n 8 uitneembare baterijen via het e-waste in het restafval belanden. Ook werd er voor 2023 naar de hoeveelheid vapes gekeken. Er werd gemiddeld 1 vape per ton restafval aangetroffen. Dit betekent dat er in 2023 2.500.000 vapes met het restafval zijn afgevoerd.

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Keywords: AEEA

Andere relevante publicaties

E-waste in het Verenigd Koninkrijk

Dit rapport beschrijft hoe elektrische apparaten in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt en weggedaan.

E-waste in de Metropoolregio Amsterdam

Een verkenning van de e-waste keten en toekomstige logistieke scenario's

De wereldwijde e-waste monitor 2024

De wereldwijde e-waste monitor is het meest actuele overzicht van wereldwijde e-waste gegevens, statistieken en vooruitgang in beleid en regulering.

×