Beoordeling van de recycleerbaarheid van kleine metalen

De groeiende vraag naar kleine metalen zorgt voor zowel druk op de toeleveringsketen van deze metalen als uitdagingen op het gebied van afvalbeheer. Er is dan ook een brede belangstelling voor recyclingmogelijkheden. Om deze kansen te identificeren, is het essentieel om knelpunten en drijfveren in waardeketen voor recycling te begrijpen.

Om deze redenen analyseert dit onderzoek bestaande gegevens over recycleerbaarheid en gerelateerde recyclingliteratuur. Het blijkt dat er 113 factoren zijn die het succes van het recyclen van kleine metalen bepalen. Deze factoren zijn vervolgens gekoppeld aan de stadia van de recyclingwaardeketen, d.w.z. productie, gebruiksfase, afvalinzameling, voorverwerking, metallurgische terugwinning en secundaire marketing.

Op basis van de inzichten uit de literatuuranalyse is een nieuw beoordelingssysteem voorgesteld voor recycleerbaarheid van kleine metalen. Het beoordelingssysteem geeft aan hoe eigenschappen van producten, recyclingtechnologieƫn en van de samenleving, recyclebaarheid bepalen. Het nieuwe systeem bevat indicatoren die gemakkelijk kunnen worden uitgedrukt in hoeveelheden, zoals blijkt uit drie casestudies. Dit geeft aan dat het een handig hulpmiddel kan zijn om beleidsmakers en technologieontwikkelaars te begeleiden bij het sluiten van materiƫle kringlopen voor een circulaire economie.

Download PDF

Share this publication

Other relevant publications

Zero waste cities of the future

Research about how cities can be designed in a way that helps citizens reduce waste.

Reuse by consumers in the Netherlands

This report describes how the number of pieces and mass reuse by consumers was determined for the years 2021 and 2022.

Dutch Battery Flows Monitor 2020

This report delivers a baseline study for the portable battery waste flows for the year 2019

×