Battery days

Het Nederlandse batterij ecosysteem bundelt de krachten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar de volgende generatie batterijen die minder kritieke grondstoffen zoals nikkel of kobalt bevatten. Uiteindelijk is het doel om een sterke Nederlandse en Europese positie te verwerven. Tijdens de Battery Days op 9 en 10 november laten we voorbeelden van onze samenwerking zien met Duitsland.

9 november 2023 – Enschede
De Battery Day op 9 november vindt plaats bij de UT in Enschede en heeft als thema Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en ontwikkelingen in de volgende generatie batterijen. Naast Nederlandse sprekers zijn enkele Duitse wetenschappers, kennisinstellingen en bedrijven (onder andere MEET, FFB, University of Münster, en KLIB) aanwezig om deze samenwerking kleur te geven.

10 november 2023 – Münster 
Op 10 november is de ochtend georganiseerd waarbij geïnteresseerden uit Nederland op bezoek kunnen bij het MEET Battery Research Center van de University of Münster en de zogenaamde PreFab, de eerste proeffabriek voor de productie van batterijcellen van de Fraunhofer Research Institute for Battery Cell Production (FFB) in Münster.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link!

Deel dit event

×