Circular Circuits

Circular Circuits is een multidisciplinair samenwerkingsonderzoeksproject gericht op het ontwikkelen van een volledig circulaire generatie van elektronica. Er is een consortium gevormd om samen echt circulaire oplossingen voor elektronica te creëren. Het brengt een unieke combinatie van wereldwijde kennis van toptechnologie, ontwerp, bedrijfsmodellering en systeemanalyse samen met belangrijke belanghebbenden op het gebied van elektronica en andere faciliterende actoren. Topexpertise van universiteiten (TUD, TU/e, RU, LU, EUR), organisaties voor toegepast onderzoek (TNO) en hogescholen (Saxion, hogeschool) in Nederland. Netwerkorganisaties en uitwisselingsplatforms gespecialiseerd in kennisbenutting zorgen voor een snelle en brede verspreiding van projectresultaten.

Het zal oplossingen ontwikkelen om technische, economische en maatschappelijke knelpunten te overwinnen voor levensduurverlenging, hergebruik, reparatie, opknappen en recycling. Dit gebeurt door de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektronische componenten, product-serviceontwerp, nieuwe bedrijfsmodellen en geavanceerde recyclingtechnologie.

Het project omvat de productgroepen communicatie-infrastructuur, consumentenelektronica voor telecommunicatie, verlichting en vermogenselektronica.

Bekijk de video voor meer informatie over dit project, of bezoek de website.

 

Deel deze publicatie

Andere relevante publicaties

Recycling van zonnepanelen

Onderzoek naar de verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te recyclen

Rapport circulaire steden 2024

Overzicht van de strategieën en acties van circulaire initiatieven in Europese steden

Manifest voor een Europese Wet Circulair Materiaalgebruik

Manifest van de FEAD waarin een Wet Circulair Materiaalgebruik wordt voorgesteld

×