Het perspectief van de producent op het beheer van e-waste

Verstedelijking, economische groei, vooruitgang in technologie en consumentisme hebben niet alleen mensenlevens verbeterd, maar hebben ook bijgedragen aan het ontstaan van een afvalstroom die elektronisch afval (e-waste) wordt genoemd. India, de op twee na grootste producent van e-waste ter wereld, kampt met zorgen over het beheer van e-waste. De regering van India stelt met hun wet- en regelgeving de producent van elektronische producten centraal in formeel e-wastebeheer.

Dit onderzoek richt zich op producenten als belanghebbende bij het beheer van e-waste. Er is een analyse uitgevoerd van diepte-interviews met zes experts van organisaties die elektronische producten produceren. Deze analyses verkennen het perspectief van producenten ten aanzien van e-wastebeheer. Daarnaast biedt het onderzoek voorlopige inzichten in de barrières en factoren die de producenten belemmeren of faciliteren bij het beheren van de elektronisch afval. De studie maakt aanbevelingen voor producent en overheid die gunstig zijn voor beleidsvorming. Een overzicht van de barrières, faciliterende factoren en beleidsaanbevelingen vind je in de bijlage.

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Andere relevante publicaties

De circulaire economie: van nice to have naar must have

Knelpunten en aanbevelingen voor de versnelling van de transitie naar een circulaire economie

E-waste in het Verenigd Koninkrijk

Dit rapport beschrijft hoe elektrische apparaten in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt en weggedaan.

Zijn afgedankte waterkokers geschikt voor hergebruik?

In dit onderzoek is gekeken of waterkokers die normaal gerecycled zouden worden geschikt zijn voor hergebruik in de kringloopwinkel.

×