Leidraad materialenpaspoort

Inhoud, gebruik en randvoorwaarden

Dit document benoemt de voorwaarden voor een goed materialenpaspoort. De leidraad dient voor duidelijkheid, transparantie en stimulering van het aanleveren van ‘minimaal benodigde circulaire informatie’ te zorgen, om gebaseerd op circulaire data inzicht te krijgen in de mate van circulariteit van een product/dienst om een transitie naar een circulaire economie mogelijk te maken. De leidraad voor de inhoud hiervan bestaat uit minimaal benodigde circulaire data, die is onderverdeeld in drie categorieën: Grondstoffen Verbruik, Milieu-impact en Waardebehoud. Deze data zijn nodig om de circulariteit van een product te bepalen, wat ook van nut is voor de producent.

Naast de uiteenzetting over minimaal benodigde circulaire data bevat dit document ook een lijst met andere randvoorwaarden waar een materialenpaspoort aan moet voldoen.

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Andere relevante publicaties

Voor een banenrijke en inclusieve circulaire economie

In dit manifest van RREUSE wordt een routekaart met beleidsmaatregelen gepresenteerd voor een banenrijke en inclusieve circulaire economie

UPV in de Circulaire Economie

Deze position paper beschrijft vijf positieve effecten van het verplichten van het toepassen van recyclaat binnen UPV-ketens

Hergebruik door consumenten in Nederland

In dit rapport wordt beschreven hoe voor de jaren 2021 en 2022 het aantal stuks en massa hergebruik door consumenten is vastgesteld.

×