Algemeen verbindend verklaring voor afvalbeheerbijdrage voor draagbare batterijen 2018

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij op 16 oktober 2018 heeft besloten een overeenkomst inzake de afvalbeheerbijdrage voor draagbare batterijen algemeen verbindend te verklaren voor een periode van 5 jaar ingaande vanaf 22 oktober 2018.

Het verzoek is ingediend door Stichting Batterijen (Stibat) en heeft betrekking op een afvalbeheerbijdrage voor draagbare batterijen en accu’s, zoals beschreven in het ‘Besluit beheer batterijen en accu’s 2008’ en in de goedgekeurde mededeling van Stibat voor dit besluit.

De afvalbeheerbijdrageovereenkomst vormt de financiële basis voor de uitvoering van de verplichtingen van het bedrijfsleven en dient ter financiering van een inzamel- en verwerkingssysteem voor draagbare batterijen. De algemeen verbindend verklaring van de afvalbeheerbijdrageovereenkomst is nodig om ervoor te zorgen dat ook de producenten en importeurs, die niet vrijwillig deel zijn van deze overeenkomst, verplicht worden de afvalbeheerbijdrage af te dragen.

Inmiddels is er een nieuwe AVV voor de periode van 1 januari 2024 t/m 31 december 2028.

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Andere relevante publicaties

De circulaire economie: van nice to have naar must have

Knelpunten en aanbevelingen voor de versnelling van de transitie naar een circulaire economie

E-waste in het Verenigd Koninkrijk

Dit rapport beschrijft hoe elektrische apparaten in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt en weggedaan.

Zijn afgedankte waterkokers geschikt voor hergebruik?

In dit onderzoek is gekeken of waterkokers die normaal gerecycled zouden worden geschikt zijn voor hergebruik in de kringloopwinkel.

×