Nederlandse huishoudens en lege batterijen

Meting 2023

In dit jaarlijkse onderzoek stond kennis, houding en gedrag van Nederlandse huishoudens ten aanzien van lege batterijen centraal.

Met het onderzoek is in kaart gebracht wat het kennisniveau van consumenten is, welk belang consumenten hechten aan het gescheiden inleveren van lege batterijen en in hoeverre lege batterijen altijd gescheiden worden ingeleverd. Daarnaast zijn er ook vragen gesteld over de Batterij Bewaarbox, de bekendheid met inleverlocaties, overwegingen om lege batterijen af te geven via boodschappen- of pakketdiensten en is onderzocht wat huishoudens zouden doen met een defecte fietsaccu.

Het onderzoek geeft antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Wat weet men van de inzameling van lege batterijen?
  • Welk belang hechten consumenten aan gescheiden afvalinzameling in het algemeen en het gescheiden inleveren van lege batterijen in het bijzonder?
  • Worden lege batterijen altijd gescheiden ingeleverd?
  • Is er sprake van een verschil tussen de resultaten ten opzichte van de voorgaande meting, en zo ja, waaruit bestaan die verschillen?
  • Zijn er verschillen tussen consumenten? Welke doelgroepen hebben er meer/minder kennis, leveren goed/slecht batterijen in?

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Keywords: Batterijen

Andere relevante publicaties

Safe and Sustainable by Design voor Batterijen

Rapport met adviezen voor de overheid om het gebruik van Safe and Sustainable by Design (SSbD) in de batterijensector te stimuleren.

Veiligheid energieopslagsystemen

Het resultaat van een studie naar de veiligheid van batterijen in energieopslagsystemen (EOS) en de regelgeving hierover.

De Nederlandse batterijstromen 2020

Dit rapport bevat een nulmeting voor de afvalstromen van draagbare batterijen voor het jaar 2019

×