Best practices voor de inzameling van AEEA en draagbare batterijen in Europa

Dit rapport en bijbehorend boekje beschrijft best practice-initiatieven voor de inzameling van klein afval van elektrische en elektronische apparatuur en draagbare batterijen die zijn geïmplementeerd binnen Europa. Het is bedoeld om producenten, producentenverantwoordelijkheidsorganisaties en distributeurs van elektrische en elektronische apparatuur en batterijen, en beleidsmakers te inspireren bij de organisatie van vergelijkbare initiatieven.

Aan het begin wordt beschreven wat er beschouwd wordt als best practice in de context van dit rapport. Hiervoor zijn de belangrijkste criteria gedefinieerd (schaalbaarheid, reproduceerbaarheid, enz.) en ten minste één daarvan moet worden vervuld door elk van deze initiatieven om in de verzameling te worden opgenomen. Per best practice is onder andere een beschrijving, succespercentage, uitdagingen, schaalbaarheid, repliceerbaarheid en geleerde lessen beschreven.

PDF downloaden

Deel deze publicatie

Andere relevante publicaties

Evaluatie retourpremie koelvries apparatuur

Dit rapport bevat de uitgangspunten, bereikte resultaten, conclusies en aanbevelingen van de koelvries retourpremieactie van Stichting OPEN.

Milieustraten en de circulaire economie

Hoe de positie en bijdrage van milieustraten aan de transitie naar een circulaire economie vergroot kunnen worden

Milieustraat van de toekomst

Hoe de milieustraten van vandaag aangepast kunnen worden om te passen in de circulaire economie van morgen

×